По данни на ЦИК, при над 97% от протоколите, ИТН влиза

...
По данни на ЦИК, при над 97% от протоколите, ИТН влиза
Коментари Харесай

Обрат в позицията на ИТН по отношение на червените линии и съставянето на кабинет

По данни на ЦИК, при над 97% от протоколите, ИТН влиза все още в 49-то Народно заседание. В това бяха уверени от Има Такъв Народ още нощес. За разлика обаче от съществено отричащата всевъзможни договаряния с партиите от т.нар " статукво " позиция и чертаенето на изрично червени линии сред " млади " и " остарели " партии в последните 3 Народното събрание, в този момент сътрудниците на Трифонов декларират радикално друга позиция, потвърждавайки, че  " ще следват рекомендациите на своите гласоподаватели " и ще създадат всичко допустимо този път да има държавно управление, тъй като без такова рецесията ще продължава да се задълбочава.

 

" Важното е, че хората откриха сили да гласоподават. Ще се опитаме да създадем работещ парламент, тъй като алените линии не понижават цените, нито дефинират външната политика ", сподели Станислав Балабанов.

 

Припомняме, че точно външната политика стана един от " препъникамъните ", внесли разкол сред Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ и в частност въпросът със Северна Македония и двойствената външна политика, провеждана от Политическа партия и Демократична България. 

 

Засили се анти-ПП изразителност им, като единствено преди две седмици водачът на Има Такъв Народ Трифонов изрично съобщи, че Кирил Петков и Асен Василев не би трябвало да ръководят в никакъв случай, защото се блазнели не толкоз от парите, колкото от самата власт. 

 

На фона на безапелационния отвод от всевъзможни разговори с " партиите на статуквото " и острата им позиция спрямо досегашните им единомишленици, както и заради обстоятелството, че останаха вън от последния парламент, през днешния ден от Има Такъв Народ са с променена на 180 градуса позиция.

 

Неин изразител е и сценаристът на Трифонов - Ивайло Вълчев, който споделя за bTV, че  в България да постигнеш единодушие с останалите, не значи че ще може да управляваш.

 

" Искаме да има работещ парламент с държавно управление, което да показва не някакви тесни ползи, а в тази комплицирана за България и Европа обстановка да прави по този начин, че България да бъде постоянна и хората да се усещат спокойни в всекидневието си ", е през днешния ден позицията на Вълчев.

 

Какво развиване ще имат още от Има Такъв Народ, занапред следва да забележим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР